Završen Kup nacija u ženskom boksu

Završen Kup nacija u ženskom boksu

Nakon 16 odličnih finalnih borbi i dodele medalja i pehara, u Vrbasu je spuštena zavesa na VI Svetski kup nacija, turnir u boksu za žene.

Kroz ring u Centru za fizičku kulturu "Drago Jovović" prošao je svetski krem ovog sporta, više od 130 bokserki iz 20 zemalja Evrope i Azije.
Ovogodišnji pobednik turnira je reprezentacija Kazahstana, na drugom mestu je Rusija a na trećem Indija.

Odlične rezultate, dva zlata i dva srebra, zabeležile su i srpske reprezentativke.
Naših 16 seniorki, mladih devojaka i juniorki, izborilo je ukupno četiri finala, a do zlata stigle su Bojana Dragičević i Milena Matović.
"Konkurencija je bila zaista jaka, jača nego prošle godine, a najviše u mojoj kategoriji, do 64 kilograma, i u onoj za seniorke do 48 kilograma.
Uspela sam da se izborim sa svim izazovima, a tako je bilo i na prošlom Kupu nacija, i jako sam srećna zbog ovog uspeha", rekla je Milena Matović, reprezentativka Srbije u boksu.

"Ovo je mlada reprezentacija, ali sastavljena od izuzetno kvalitetnih bokserki.
Od njih za par godina očekujem velike rezultate i na evropskim i na svetskim takmičenjima", rekao je Marko Tubić, selektor ženske bokserske reprezentacije Srbije.

Tokom pet takmičarskih dana sve je funkcionisalo besprekorno, a Vrbas se još jednom pokazao kao odličan domaćin.
"Vojvođanski bokserski savez, kao organizator takmičenja, ima samo reči hvale za angažovanost opštine Vrbas, hostelijera, gostoprimstvo u sportskoj hali i za građane Vrbasa, koji su stvarno punim srcem prihvatili sve goste", rekao je Jovica Panić, koordinator turnira. Bio je ovo drugi put da se Kup nacija održava u Vrbasu.

Tehnički organizator, BK "Čarnok" svoj deo posla odradio je besprekorno, što su najbolje potvrdila zadovoljna lica svih učesnika prilikom jučerašnje dodele medalja za najbolje.

Preuzeto sa vrbas.net

Foto galerija CFK

CFK Vrbas Foto galerija

Pozdravna poruka

Želimo da Vam ljubazno zahvalimo što ste posetili cfkvrbas.com. Koncipirajući ovaj sajt želeli smo da Vam damo što više podataka, koji bi Vam mogli biti od koristi.  
Detaljnije...